Ziņas :: Citronu krēms ar ogām

01.05.2015. 12:35

Lielisks pārsteigums brīvdienu rītam - citronu krēms ar ogām:

Šajā krēmā ierastā piena vietā izmantosim citrona sulu, kas mums pildīs pamatmasas funkciju. Kā biezinātāju izmantosim olu dzeltenumus. Pievienotais sviests piešķirs krēmam patīkamu spīdumu. Savukārt piparmētru lapiņas būs kā pavasarīgs zaļuma akcents. 
Sastavdaļas paredzētas 8 nelielu porciju pagatavošanai.

Sastāvdaļas:
135g baltais cukurs
120ml svaigi spiesta citronu sula
60ml svaigi spiesta apelsīnu sula
Šķipsniņa sāls
6 L izmēra olu dzeltenumi
40g sviests, sasmalcināts gabaliņos
2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas
350g mellenes
350g avenes
40g sadrupinātu cepumu vai pārslu pārkaisīšanai

Kārtīgi samaisiet traukā pirmās piecas sastāvdaļas, tad lejiet to visu katliņā un karsējiet aptuveni 6 minūtes turpinot lēnām maisīt līdz masa kļūst krēmīga. Tad ņemiet nost katliņu no karstuma avota, pievienojiet sviestu un sarīvēto citrona miziņu maisot tik ilgi līdz sviests izšķīst. Pārlejiet krēmu attiecīga izmēra bļodā, pārklājiet ar plēvi un ļaujiet masai kārtīgi atdzist. Kad masa atdzisusi, ņemiet ēdamkaroti un katrā no iepriekš sagatavotajiem 8 trauciņiem ievietojiet pa 2 ēdamkarotēm krēma. Pārberiet kārtas ar mellenēm un avenēm un atkārtojiet šo pašu procedūru vēlreiz katrā trauciņā. Trauciņu apakšā var iebērt arī sadrupinātos cepumus. Kad kārtas saliktas trauciņos, pārkaisiet katru porciju ar sadrupinātiem cepumiem vai pārslām. Dekoram pievienojiet piparmētras lapiņas. 
P.S. Attēlam ir tikai informatīvs raksturs. Šajos trauciņos ir ievietotas divas vai pat trīs porcijas.

Pārsteidziet savus tuviniekus brīvdienās un – lai garšo! 
Jūsu – Veselīgas Uzkodas :)

«« Atgriezties