Ziņas :: Veselīgo Uzkodu burkānu un ābolu mafini.

17.02.2015. 21:42

Šoreiz piedāvāsim jums palutināt sevi ar ļooooti veselīgiem un arī ļooooti garšīgiem mafiniem. Un pat vēl vairāk - tas būs arī īsts bezglutēna produkts, kā arī vegāniem draudzīgs, jo sastāvdaļās netiks izmantots pilnīgi nekas no dzīvnieku valsts produktiem. 
Sastāvdaļās iekļausim dažus dabiskos augu valsts saldinātājus – banānus, ābolus un burkānus.

Varat izmantot arī ābolu mērci vai sarīvētu saldu ābolu. Tas ļaus samazināt izmantojamās eļļas daudzumu un kalpos kā dabisks mitrinātājs.

Pārkaisiet mafinus ar sasmalcinātiem valriektiem, kas būs īsta veselīgo tauku, proteīnu un Omega 3 taukskābju superdeva. 
Ideālajā pasaulē valriekstus vajadzētu ēst pilnas saujas katru dienu un jebkurā veidā – pārkaisītus uz mafiniem, vieglās uzkodās vai arī tāpat vien, uzreiz no pakas. Uzturvērtības ziņā valrieksti ir neaizstājami.

Vienīgā šo mafinu sastāvdaļa, pie kuras varētu piesieties lietojot vārdu „veselīgs” ir brūnais cukurs. Taču, lai padarītu recepti vēl vairāk veselīgu, izmantojiet muskavado cukuru (nerafinētu brūno cukuru).

Pagatavojiet šos mafinus un rīt no rīta brokastīs tas būs tieši tas, ko jūs būsiet vēlējušies! 
Ar šo daudzumu vajadzētu sanākt aptuveni 12 lieliskiem mafiniem.

Sastāvdaļas:
1,5 „linsēklu olu”. Šis ir olu aizvietotājs ēdienu gatavošanā. Lai pagatavotu vienu „linsēklu olu” nepieciešams: 1 ēdamkarote rupji samaltu linsēklu miltu un 2,5 ēdamkarotes ūdens. Sajauciet kopā abas sastāvdaļas un ļaujiet 5 minūtes sabiezēt. Tas aizstās vienu normālu olu. Šī varbūt nebūs precīza 1:1 attiecība visās receptēs, jo šis maisījums nebūs tik laba saistviela un cietinātājs kā ola, bet pankūkās, mafinos, braunijos un cepumos tas derēs lieliski. 
¼ glāze olīveļļa (1 glāze = 250ml)
1/3 glāze sablenderēta ļoti gatava banāna
¼ glāze agaves vai kļavu sīrupa (vai medus, ja neesiet vegāns)
½ glāze nesaldināta ābolu sula vai viens salds ābols, smalki sarīvēts
½ glāze brūnā cukura vai muskavado cukura
½ tējkarote jūras sāls
1,5 tējkarote cepamā pulvera
½ tējkarote kanēļa
½ glāze nesaldināts mandeļu piens (http://spoki.tvnet.lv/…/Ka-pagatavot-mandelu-pienu-m…/704538)
1 pilna glāze sarīvētu burkānu
2/3 glāzes bezglutēna auzu pārslu
½ glāze mandeļu miltu
1 glāze + 2 ēdamkarotes bezglutēna miltu maisījuma. Lai pagatavotu 2 un ¾ glāzes šāda maisījumu, jums būs nepieciešams – 1,5 glāze brūno rīsu miltu, ½ glāzes kartupeļu ciete, ¼ glāze balto rīsu miltu, ¼ glāze tapiokas miltu (nopērkami, piemēram, www.zalagovs.lv )
¼ glāze saberztu valriekstu pārkaisīšanai

Pagatavošana:
1. Sagatavojiet „linsēklu olas” bļodā, kurā gatavosiet. Slēdziet iekšā cepeškrāsni un uzsildiet līdz 190°C
2. Sagatavojiet mafinu formiņas, viegli ieeļojiet tās.
3. Pievienojiet „linsēklu olām” banānu, agaves vai kļavu sīrupu, olīveļļu un sajauciet visu kopā
4. Pievienojiet ābolu mērci vai sarīvēto ābolu, brūno cukuru, cepamo pulveri, sāli, kanēli un sajauciet visu kopā
5. Pievienojiet mandeļu pienu un samaisiet
6. Pievienojiet sarīvētos burkānus un samaisiet
7. Pievienojiet auzu pārslas, mandeļu miltus, bezglutēna miltu maisījumu un sajauciet visu kopā
8. Sadaliet visu pagatavoto masu uz 12 mafinu formām vienmērīgi piepildot tos līdz malām. Apberiet ar saberztajiem valriekstiem
9. Cepiet aptuveni 32-36 minūtes jeb līdz mafini kļuvuši zeltaini brūni. Ja uzspiedīsiet uz mafina ar pirkstu, tam nevajadzētu būt pārāk porainam, tāpēc nevajag baidīties no pārcepšanas. Bezglutēna miltu maisījumam parasti ir vajadzīgs ilgāks pagatavošanas laiks.
10. Izņemiet no krāsns un atstajiet atdzist turpat pannā vēl uz 15 minūtēm. Izņemiet formiņas no mafinu pannas un ļaujiet atdzist pilnībā
11. Ja mēģināsiet tos atvērt vēl neatdzisušus, tie varētu lipt klāt pie papīra
12. Kad mafini ir atdzisuši, uzglabājiet tos istabas temperatūrā slēgtā traukā. Lai ilgāku laiku saglabātu mafinus svaigus, uzglabājiet tos ledusskapī.

Lai izdodas un garšo!
Jūsu Veselīgas Uzkodas :)

«« Atgriezties