Ziņas

1908404_808187142596082_4379591169673615797_n.jpg
01.05.2015. 12:35
Lielisks pārsteigums brīvdienu rītam - citronu krēms ar ogām: Šajā krēmā ierastā piena vietā izmantosim citrona sulu, kas mums pildīs pamatmasas funkciju. Kā biezinātāju izmantosim olu dzeltenumus. Pievienotais sviests piešķirs krēmam patīkamu spīdumu. Savukārt piparmētru lapiņas būs kā pavasarīgs zaļuma akcents. Sastavdaļas paredzētas 8 nelielu porciju pagatavošanai. Sastāvdaļas:135g baltais cukurs120ml svaigi spiesta citronu sula60ml svaigi spiesta apelsīnu sulaŠķipsniņa sāls6 L izmēra olu dzeltenumi40g sviests, sasmalcināts gabaliņos2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas350g mellenes350g avenes40g sadrupinātu cepumu vai pārslu pārkaisīšanai Kārtīgi samaisiet traukā pirmās piecas sastāvdaļas, tad lejiet to visu katliņā un karsējiet aptuveni 6 minūtes turpinot lēnām maisīt līdz masa kļūst krēmīga. Tad ņemiet nost katliņu no karstuma avota, pievienojiet sviestu un sarīvēto citrona miziņu maisot tik ilgi līdz sviests izšķīst. Pārlejiet krēmu attiecīga izmēra bļodā, pārklājiet ar ...
10389964_789074694507327_108202804531459909_n.jpg
25.02.2015. 22:57
Kad mēs domājam par potenciālajām briesmām, kas slēpjas mūsu pārtikā, mums ir tendence koncentrēties uz draudiem, ko rada ķīmiskās piedevas vai nepareiza produkta apstrāde. Taču patiesībā mēs katru dienu nonākam saskarē ar dabiskajām indēm, kas atrodas augļos. Āboli ir vieni no šādiem augļiem – to sēklas satur amigdalīnu – cianīda un cukura maisījumu, kas metabolisma jeb vielmaiņas procesa rezultatā sašķeļas zilskābē. Pats par sevi cianīds ir inde, kas nogalina liedzot asinīm uzņemt skābekli, tādā veidā vienkārši nogalinot savu upuri no nosmakšanas. Katrā gadījumā pasaules lielāko indēšanu katalogā, cianīds ierindojas „mīluļu” galā, jo tā iedarbība ir ātra un neatgriezeniska – tiklīdz letāla cianīda deva nokļūst organismā, tai nav efektīva pretinde, un nāve iestājas dažu minūšu laikā. Dažkārt cianīds tiek raksturots kā inde ar rūgtenu mandeļu smaržu, tomēr ne visos gadījumos tam būs tieši šāds aromāts, turklāt nebūt ne kurš katrs vispār spēj šo aromātu atpazīt. Cianīds parasti ...
10423910_784865161594947_2976738969065591000_n.jpg
20.02.2015. 12:12
Pomelo ir greipfrūta vectētiņš. Tas ir drīzāk salds, nekā skābs, ar sulīgu pilnvērtīgu mīkstumu. Šī maigā citrusaugļu giganta dzimtene ir Malaizija un Dienvidaustrumu Āzija, tomēr tas ļoti veiksmīgi tika ievests arī daudzās tropu zemēs - Kalifornijā, Floridā un Havaju salās. Nebrīnieties, ja dažādās valstīs sastapsiet šo augli ar dažādiem nosaukumiem – pulmetto, shaddock, franču chadec, Malajas limau besar, Bali citrons vai ķīniešu greipfrūts. Latvijā saukts arī par pampelmūzi. Garšīgie pomelo augļi noteikti uzlabos jūsu veselīgo diētu. Mēs jums izstāstīsim desmit iemeslus kādā veidā un kādēļ.1. GaršaSalds un tikai ar pavisam nelielu greipfrūta piegaršu, pomelo būs lielisks atsvaidzinošs dienas sākums, vai arī tikko no ledusskapja - kā nostiprinoša pilnvērtīga uzkoda. Tā sula var būt lielisks papildinājums mērcēm, salātiem, salsām vai marinādēm. Noslēpumainais melones un citrusa augļa maisījums būs patīkams papildinājums daudzās receptēs. Pamēģiniet pievienot šī augļa sulīgo ...
1012743_776977432383720_5604246111601402680_n.jpg
17.02.2015. 21:42
Šoreiz piedāvāsim jums palutināt sevi ar ļooooti veselīgiem un arī ļooooti garšīgiem mafiniem. Un pat vēl vairāk - tas būs arī īsts bezglutēna produkts, kā arī vegāniem draudzīgs, jo sastāvdaļās netiks izmantots pilnīgi nekas no dzīvnieku valsts produktiem. Sastāvdaļās iekļausim dažus dabiskos augu valsts saldinātājus – banānus, ābolus un burkānus. Varat izmantot arī ābolu mērci vai sarīvētu saldu ābolu. Tas ļaus samazināt izmantojamās eļļas daudzumu un kalpos kā dabisks mitrinātājs. Pārkaisiet mafinus ar sasmalcinātiem valriektiem, kas būs īsta veselīgo tauku, proteīnu un Omega 3 taukskābju superdeva. Ideālajā pasaulē valriekstus vajadzētu ēst pilnas saujas katru dienu un jebkurā veidā – pārkaisītus uz mafiniem, vieglās uzkodās vai arī tāpat vien, uzreiz no pakas. Uzturvērtības ziņā valrieksti ir neaizstājami. Vienīgā šo mafinu sastāvdaļa, pie kuras varētu piesieties lietojot vārdu „veselīgs” ir brūnais cukurs. Taču, lai padarītu recepti vēl vairāk veselīgu, izmantojiet ...
10805648_732034120211385_2208978010991925388_n.jpg
30.01.2015. 12:25
Ābolu sula satur C vitamīnu, kālija, magnija, fosfora, dzelzs, cinka sāls, ābolu, citronu un citas organiskās skābes. Īpaši ir veselīgs bērniem ar sirds – asinsvadu slimībām, pie mazasinības, gastrīta ar pazemināto skābumu, nieru un aknu saslimšanas gadījumos. Ābolu sula labi veldzē slāpes, un turklāt tajā ir maz kaloriju. Ābolu sulas pektīns ar mīkstumu - normalizē kuņģa darbu. Augsts cukuru un organisko skābju saturs veicina ātro atgūšanu pēc fiziskajām slodzēm. Ābolu sulu var dzert bez kaitējuma veselībai pietiekami lielos apjomos – līdz vienam litram diennakts laikā. Nav ieteicama ābolu sula, ja saasinās gastrīts, čūlas slimība un pankreatīts. Svaigi spiesta burkānu sula - dārzeņu sulu karaliene. Šī sula palīdz normalizēt visa organisma stāvokli. Burkānu sula ir visbagātākais A vitamīna avots, ko organisms ātri asimilē. Šajā sulā ir daudz B, C, D, E un K vitamīna. Burkānu sula uzlabo apetīti, gremošanu un zobu struktūru. Beta – karotīns ir ļoti veselīgs redzei. Tomēr tā ...
10408119_773428729405257_712039035069730825_n.jpg
28.01.2015. 23:52
«Lido» šefpavāre Ilga Joma iesaka Veselīgu Uzkodu recepti burkānu un mandarīnu salātu pagatavošanai.
1798495_732025610212236_8690958424119414942_n.jpg
23.12.2014. 00:00
Bumbieri satur daudz vērtīgu vielu- šķiedrvielas, saharozi, glikozi, fruktozi, karotīnu, folijskābi, mangānu, dzelzi, jodu, kalciju, magniju, nātriju, fosforu, cinku, fluoru, molibdēnu, pektīnus, organiskās skābes, kā arī А, В1, В2, В3, В5, В6, В9, С, Е, Р, РР vitamīnus un miecvielas. Bumbieros fruktozes ir vairāk nekā glikozes, tādēļ šis auglis ir noderīgs cilvēkiem ar traucētu aizkuņģa dziedzera funkciju. Bumbierus, kā arī bumbieru dzērienus iekļauj aptaukošanās un cukura diabēta slimnieku diētās. Bumbieri ir lielisks dabas līdzeklis prostatas ārstēšanai. Bumbieru sastāvā ir unikālas ēteriskās eļļas, bioloģiski aktīvas vielas, kas spēj palielināt organisma aizsargspējas, pretoties infekcijas slimībām, tiem piemīt pretiekaisuma iedarbība un pat spēja cīnīties ar depresiju. Bumbierus rekomendē lietot paaugstinātas fiziskās slodzes izraisītas ātras nogurdināmības, reiboņu, paātrinātas sirdsdarbības, kā arī ēstgribas zuduma, saplaisājušu mutes kaktiņu, lēnas audu dzīšanas pat ...
10376004_751599868254810_1983147472721315994_n.jpg
20.12.2014. 00:00
Šogad Ziemassvētku laiks diemžēl mūs nepriecē ar mīkstu, pūkainu sniedziņu un gaišumu visapkārt, tādēļ Veselīgas Uzkodas nolēma mazliet sagrēkot un piedāvāt jums iepriecināt savas garšas kārpiņas ar garšīgu, sildošu un mazliet netradicionālu Ziemassvētku dzērienu.Nomainiet tradicionālo sarkano karstvīnu pret pašpagatavotu baltā vīna dzērienu ar nelielu "rozīnīti". Baltvīns būs maigāks, bet tajā pat laikā bagātīgāks ar garšas niansēm salīdzinājumā ar sarkano vīnu. 4-6 porcijām jums vajadzēs:750ml baltvīna 1 bieza apelsīna šķēle, kura sadurtas 4 krustnagliņas1 tējkarorte medus (vai vairāk atkarībā no jūsu vēlmēm)1 kanēļa standziņa1 kardamona pāksts (saberzta)1 ingvera šķēle (apmēram 1cm bieza)75ml ābolu brendija (šī būs tā "rozīnīte")Izvēlieties tādu baltvīnu, kāds jums garšo arī aukstā veidā pasniegts. Mēs jums ieteiktu kaut ko sausu un aromātisku, piemēram Riesling. Visas sastāvdaļas izņemot brendiju ievietojiet traukā un lēnām sildiet, bet neuzvāriet (svarīgi!). Noņemiet no ...
10801562_737334426348021_1576769469405006910_n.jpg
22.12.2014. 11:00
Ūdens pēc šīs receptes palīdzēs ne tikai šķīdināt taukus jūsu organismā, bet arī dos jums enerģijas lādiņu visai dienai. Tas ir arī ļoti veselīgs. Sastāvdaļas:2 litri ūdens1 tējkarote svaigi rīvēta ingvera1 vidēja lieluma gurķis, sagriezts šķēlēs1 vidēja lieluma citrons, sagriezts šķēlēs12 nelielas piparmētru lapasIevietojiet visas sastāvdaļas lielā krūkā, atstājiet uz nakti ļaujot tām kārtīgi sajaukties kopā, nākamās dienas laikā izdzeriet visu krūku. Un.....ualaa - ātra un nekaitīga svara samazināšana!
10168019_732029076878556_1443583551947680746_n.jpg
21.12.2014. 10:06
Āboli ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām - vairāk nekā 50 dažādu vērtīgu vielu, no kurām svarīgākās ir vitamīni A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, kalcijs, dzelzs, magnijs. Ābolos esošās vielas pazemina holesterīna līmeni asinīs, regulē asinsspiedienu un uzlabo sirdsdarbību. Āboli palielina arī organisma aizsargspēju pret dažādām slimībām un uzlabo aknu un zarnu trakta darbību, palīdz organismam attīrīties no dažādiem sārņiem un uzlabo ādas izskatu. Ābolu bieži dēvē par dabisko zobu suku, un ne jau bez iemesla. Jo intensīvāk notiek košanas un košļāšanas process, jo veselākas ir smaganas. Āboli mazina pārlieku apetīti, tāpēc ne velti ir vairākas diētas, kas ietver tieši ābolu ēšanu. Āboli ir ne tikai garšīgi, bet arī nekaitē jūsu figūrai. Lai saņemtu visas ābolos esošās vērtīgās vielas, nepieciešams apēst vismaz 1 ābolu dienā.
«12»